Poskrbite, da vas jeseni ne obišče prehlad

Če smo starši, potem se vsi malo bojimo jeseni in zime, da naši otroci ne bodo bolani. Sama sem takšna mama, da že prej poskrbim za dober imunski sistem, ker sem pred leti spoznala, da če hočeš okrepiti jeseni imunski sistem, si že skoraj prepozen. Tako pri nas začnemo delati na okrepitvi imunskega sistema meseca julija, ko bi človek rekel, da je najbolj vroče. Sedaj vem, zakaj to počnem, ker se enostavno odnese. Prehlad pri nas ni dobrodošel, ker imajo otroci dober imunski sistem. 

Seveda poskrbim tudi zase in za moža. Spominjam se, ko sem prvič uvedla prehranske dodatke meseca julija in so me vsi čudno gledali. Občutek sem imela, kot da mislijo, da sem pozabila, da smo sredi poletja. Potem sem jim lepo razložila, zakaj imunski sistem okrepimo že julija in kmalu je bilo vsem jasno. 

Pri nas prehlad res ni dobrodošel, če nas že kaj doleti, je to kakšna viroza, ki se ji enostavno ne moremo izogniti. Je pa res, da tudi virozo prebolimo v nežni obliki. Enkrat mi je to svetoval starejši zdravnik in te njegove besede sem si pošteno zapolnila. Moram reči, da je imel še kako prav. Pri nas prehlad ne obstaja, sploh pa ne v tej obliki, da bi nas prehlad položil za nekaj dni v posteljo. 

Vsi bi se morali zavedati, da je potrebno imunski sistem graditi čez celo leto in ne samo septembra, ko nas prehlad že obišče. Takrat zdravimo prehlad in ne gradimo dobrega imunskega sistema. To se pri nas zavedamo in gradimo dober imunski sistem skozi vso leto. 

Poskrbite, da vas jeseni ne obišče prehlad

Smo pa tudi športna družina, tako da bi lahko rekla, da tudi šport prispeva k našemu dobremu zdravju. Nikar ne pozabite nase in ne zdravite se samo, ko vas prehlad že doleti. Prej poskrbite za vaš dober imunski sistem, da vam kasneje ne bo žal, ko vas bo v posteljo položila huda viroza.