Morda bom pri nas zopet dober mizar z novo nalogo

Pravijo, da je dober mizar zelo redek, ampak do sedaj nisem nikoli imela težav s tem. Veliko stvari imamo doma, ki nam jih je izdelal dober strokovnjak na tem področju. In niti ni bil isti, ker je eden delal samo spalnice, drugi samo kuhinje in tako naprej. Tako, da sta bila dva različna strokovnjaka, ki sta nam naredila del stanovanja po meri, ker nikakor nismo našli primernega pohištva. Zato mi je bilo vedno čudno, o čem ljudje pravzaprav govorijo, da je dober mizar redek.

Ko sem se enkrat z nekom o tem pogovarjala, sem le ugotovila, v čem je težava pri tem, da je dober mizar zelo redek. Marsikdo ni pripravljen odšteti toliko denarja, kolikor ga dober mizar želi. Ja, to je pa drugo. Poceni dober mizar pa skoraj ne obstaja ali pa je zelo zaseden. Verjamem pa, da marsikomu težko plačati primerno ceno in potem išče alternative. Tudi sama sem bila nekoč tam, ko nisem imela toliko izbire in vem, kako je. Želiš si nekaj lepega in enostavno nimaš možnosti. Pri meni ni bilo nikoli vprašanje ali bi toliko plačala, če bi imela. Bolj je bilo vprašanje, kdaj bom lahko to plačala. In sedaj lahko toliko plačam. Ne vem, ali je bilo to moje pridno delo ali pa miselnost, ampak zelo hitro sem prišla ven iz nekega obdobja, ko sem začela drugačno razmišljanjem in zelo sem vesela, da je tako. Sedaj si lahko veliko več stvari privoščim in mnogo lepše stvari. Tako, da dober mizar ni edino, kar lahko najamem, če si želim pohištvo po meri.

Je pa res, da razmišljam, da bi si preuredila studio, kjer si izdelujem oblačila v nekaj unikatnega in naravnega. Vedno večkrat še znajdem tam in šivam oblačila namreč. Imela bi nekaj, kar bi naredil dober mizar in vse bi bilo v naravnem lesu.