Kakovostni fasadni paneli poskrbijo za lep izgled vašega doma in dodatno funkcionalnost fasade

Za lep in funkcionalen izgled našega doma lahko poskrbimo na različne načine. Predvsem pa je pomemben kakovosten toplotni ovoj, ki poskrbi, da nam poleti ni vroče in pozimi mrzlo. S tega vidika so kakovostni fasadni paneli prava rešitev, saj nudijo številne prednosti.

Osnovne karakteristike fasadnih panelov so glavni razlog, da se vse pogosteje uporabljajo pri novogradnjah. Izbrati je potrebni le primernega ponudnika in dolga življenjska doba vaše fasade je zagotovljena.

Kakovostni fasadni paneli poskrbijo za lep izgled vašega doma in dodatno funkcionalnost fasade

 

Najpomembnejše lastnosti fasadnih panelov

Za fasaden panele se uporabljajo materiali z zelo izolativnimi komponentami. Zato so najpogosteje izdelani iz barvne pocinkane pločevine, ki ma na sredini polnilo iz poliuretana. Izkazalo se je, da so fasadni paneli idealni za vse objekte, saj jih odlikuje paropropustnost, toplotna izolativnost, požarna odpornost in vodoodbojnost.

Da pa lahko fasadne panele prilagodimo prav vsakemu objektu, so ti na voljo v različnih dimenzijah in barvnih odtenkih. Zato si lahko po lastni želji izberete fasado kot ste si jo že od nekdaj želeli. Za dodatno estetko pa poskrbijo drobni detajli, zaradi katerih postane vaš dom edinstven.

 

Prednosti fasadnih panelov

Seveda je potrebno vedeti, da obstaja več različnih kakovostnih nivojev fasadnih panelov. Kadar so ti najvišje kakovostni, potem nam ponujajo številne prednosti, zaradi katerih se jim bomo s težavo uprli. Med najpomembnejšimi so zagotovo izolativne lastnosti, zaradi katerih nam fasadni paneli prihranijo veliko denarja, ki bi ga sicer namenili ogrevanju in hlajenju prostorov.

Zaradi svojih tehničnih lastnosti, so fasadni paneli odporni proti ekstremnim vremenskim vplivom in tudi udarcem, zaradi česar se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Ne smemo pa pozabiti tudi na njihovo estetsko vlogo. Zaradi njih postane vsak še tako monoton objekt izjemno privlačen in atraktiven. Zaradi številnih barvnih odtenkov pa se brez težav zlijejo z okolico. Če k temu dodamo še enostavno montažo, potem so fasadni paneli zagotovo vredni razmisleka.