Pisarniški stol v službi

Kako sem vedno zavidala mojim prijateljicam, da so imele v službah dobre pisarniške stole, moj pisarniški stol v službi pa je bil katastrofalen. Marsi katera mi je že rekla, da naj si sama kupim novega in tako poskrbim za svoje zdravje, vendar nisem bila tako samozavestna, bilo mi je nerodno, zato je moj pisarniški stol bil star in slab, dokler nisem začela hoditi po bolniškah.

Ja, tako daleč je šlo, ker sedeti 8 ur ali več in imeti slab pisarniški stol, potem lahko tudi pri zdravem človeku slej ko prej pričakujemo bolečine, če ne drugo. Tako je mene začel boleti hrbet dnevno, včasih sem se že komaj vstala od bolečine in takrat sem se odločila, da tako ne gre naprej. Kajti pisarniški stol mi je prinesel bolniško, moj šef pa je bil še celo jezen name, da ne morem delati. 

Takrat sem temu naredila konec. Dobila sem dovolj samozavesti in si v pisarno prinesla nov pisarniški stol. Seveda so vsi obnemeli in ko je en dan v mojo pisarno prišel šef, so se mu oči ustavile na pisarniškem stolu. Videlo se je, da je hotel nekaj reči, vendar se je zadržal zaradi drugih, ker je vedel, da sem naredila prav in mu je bilo nerodno, da sem sama kupila pisarniški stol. 

Ni pa minilo veliko časa, ko me je poklical v svojo pisarno. Točno sem vedela za kaj se gre in čisto nič mi ni bilo nerodno. Ko sem vstopila me je pogledal in dejal: »Poklical sem vas zaradi novega pisarniškega stola, ker vem, da vam ga nisem jaz omogočil, ste si ga torej kupili sami?«

Tako sem mu odkrito povedala, pisarniški stol sem potrebovala, ali pa bi me imeli neprestano na bolniški. Ni dolgo čakal, da je rekle, zakaj mu  tega problema nisem bolj nazorno pokazala in da bi on uredil stvari. Seveda sem mu, vendar on ni želel slišati, sedaj pa bi kar sam kupil pisarniški stol, ker mu je bilo nerodno, da se je tako zgodilo.